Termékek

Utánvágás és újrafutózás

-1-

HOSSZABBÍTSA MEG GUMIABRONCSAI ÉLETÉT!

A MICHELIN gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy többször is újravághatóak és futózhatóak legyenek. Az Önök tevékenységéhez igazodó professzionális gazdálkodásnak köszönhetően teljes biztonságban növelheti gazdaságosságát. És a környezetet is kíméli.

Csökken a kilométer önköltségi ára.
A MICHELIN Remix® újravágással és futózással jelentős megtakarításokat ér el!
Az újravágott gumiabronccsal 10%-kal jobb a gumi tapadása(1), 25%-kal(2) több kilométert tehet meg és 100 km-en 2 liter üzemanyagot takarít meg.(3).
Az újrafutózott gumiabroncs ugyanannyira hatékony, mint az új, viszont csaknem 40%-kal(4) olcsóbb, ugyanannyi kilométert tud megtenni.
Kímélje a környezetet
Felelősségteljes szakember módjára, üzemanyagot, alapanyagot takarít meg és csökkenti hulladékának mennyiségét gumiabroncsai életének frissítésével.

  • (1) Ugyanezeken ez elhasznált abroncsokon megállapított teljesítéshez viszonyítva MICHELIN referenciák - csiszolt betonon
  • (2) TNPF ajánlások - 2013.április
  • (3) 1,94l/100km, amit igazságügyi végrehajtó a 2007.júniusában a Michelin Ladoux-ban lévő Technológiai központjában végzett összehasonlító teszt alkalmával állapított meg.
  • (4) 2014-ben belső forrásokból merített árak és 2014-ben külső szervezet által az Interneten talált árak

ÖNNEK TERVEZTÜK

MIÉRT ÉRDEMES UTÁNVÁGNI?

Szakértők az Ön biztonságának szolgálatában

Hosszabbítsa meg gumijainak teljesítményét

Prémium futózásra prémium validálás

A MICHELIN abroncsok utánvágása azt jelenti, hogy a gumi futófelületének csatornáit 3 - 4 mm-rel mélyebbre vágják. Ez a művelet új MICHELIN teherabroncson vagy MICHELIN Remix® abroncson hajtható végre, és 100%-osan biztonságos. E művelettel optimalizálhatja a futásteljesítményt, csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást, és visszaadhatja az abroncsok tapadását.

MIÉRT ÉRDEMES UTÁNVÁGNI?

SZAKEMBERRE BÍZVA

AZ UTÁNVÁGÁS HÁROM TELJESÍTMÉNY-ELŐNYE A TEHERAUTÓKNÁL
Infographie recreusage

… SZAKEMBER ÁLTAL VÉGEZVE A GUMI UTÁNVÁGÁSA
NINCS HATÁSSAL AZ ÚJRAFUTÓZÁSRA VALÓ ELFOGADHATÓSÁGRA

Tudjon meg többet: Fehér könyv vagy DESIGNED FOR MORE

(1) A mintázat elkopásának idejével összehasonlítva. Michelin referenciák – Csiszolt betonon végzett teszt.
(2) Példa: 120 000 km/év országúti futásteljesítményű garnitúra 25%-os utánvágott abroncsaránynál.
(3) Michelin belső hivatkozások: Középsúlyozott a négy fő piaci méretnél mérve (315/80 R 22.5; 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5).

Nagyobb biztonság!

A Michelin az utánvágást javasolja, amikor a mintázat mélységéből már csak 2 - 4 mm maradt.

A szakmai partnerhálózat tagjai által végzett utánvágás biztonságos, mivel már a tervezés során számolnak vele. Ajánlásainknak megfelelően végrehajtva az utánvágás nem rontja sem a futófelületi blokkok tartásának szilárdságát, sem pedig - egy védőrétegnek köszönhetően - a karkasz belső struktúráját.

Az új MICHELIN és a MICHELIN Remix® abroncsok mintázat alatti rétegeinek vastagsága egyenletes és elegendő (4 - 5 mm) a biztonságos és az átfogó teljesítmény csökkenése nélküli utánvágáshoz.

Az utánvágás nem rontja a MICHELIN Remix® elfogadhatóságát.

Optimális tapadás

Az utánvágás felfrissíti a mintázat éleit, és 6 - 8 mm-es mélységet eredményez. A mintázat mélysége így egy félig használt teherabroncshoz áll közel. Az abroncs visszanyeri optimális tapadását, így teljes biztonsággal lehet vele közlekedni.

picto-recreusage_adherence

Nedves talajon az utánvágott teherabroncsok oldalirányú tapadása és manőverezhetősége kb. 10%-kal nagyobb, mint ugyanazé az abroncsé használt állapotban(1).

(1) Michelin referenciák – Alacsony tapadási tényezővel rendelkező betonon végzett teszt

Hosszabb élettartam

picto-recreusage_kilometres

A MICHELIN abroncsok utánvágása a mintázat mélységének újbóli megnövelésével meghosszabbítja mind az új MICHELIN, mind a MICHELIN Remix® gumik élettartamát. A 6 - 8 mm-re növelt mintázat 20 - 25%kal nagyobb futásteljesítményt tesz lehetővé!

Kevesebb üzemanyag!

picto-recreusage_litre

A gördülési ellenállás közvetlenül hat az üzemanyag-felhasználásra.

Az utánvágás akkor történik, amikor az abroncs a gördülési ellenállás szempontjából a legjobb teljesítményt nyújtja. A gumiabroncs megkopott, és az elhasználható gumi vastagsága legkisebb. A mintázat az úttal érintkezve kevésbé deformálódik, az abroncs kevésbé melegszik fel, így kisebb gördülési ellenállást tanúsít, és ebből származik az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás.

Az utánvágással késleltethető, hogy a járművet új abroncsokkal kelljen felszerelni, így csökkenthető az üzemanyag-fogyasztás.

A környezet védelme!

picto-recreusage_tonne

Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése révén a MICHELIN abroncsok utánvágása a CO2-kibocsátás szettenként és évente akár 1,6 tonnás csökkentését is lehetővé teheti (2), és ezzel óvja a környezetet.

picto-recreusage_kilo

Négy abroncsélet egy új MICHELIN abroncsot jelent, tehát 70 kg megtakarított nyersanyag (3), és egy karkasz, ami nem kerül a szemétbe.

(2) Egy évente 120 000 km-t teljesítő jármű példája, 25%-os utánvágási aránnyal.
(3) Belső Michelin referenciák: Átlagsúlyok négy fő piaci gumiméretnél (315/80 R 22.5; 315/70 R 22.5; 385/65 R 22.5; 13 R 22.5).]

Jogszabályok

A MICHELIN gumik utánvágása megfelel az Európai Uniós és az egyéb európai országokban érvényben lévő jogszabályoknak. A legtöbb országban a jogszabály előírja, hogy a teherabroncs utánvágása akkor engedélyezett, ha az abroncs oldalán szerepel a "regroovable" (utánvágható) felirat vagy az U-szimbólum, és az utánvágást szakember végzi a szakmai előírásoknak megfelelően.

 Az utánvágást az ETRTO (Európai Gumiabroncs- és Kerékpántgyártók Műszaki Szervezete) által ajánlott gyakorlat.

A gumiabroncs megkopott, és az elhasználható gumi vastagsága legkisebb.

A MICHELIN Remix® újrafutózás meghosszabbítja gumiabroncsainak teljesítőképességét. Sőt, segítségével pénzt is megtakaríthat, nagyobb használati rugalmasságot tesz lehetővé, s ezzel együtt Ön a fenntartható szállítás támogatójává válik.

Az új MICHELIN abroncsok teljesítőképességét teszi lehetővé biztonság, robosztusság és élettartam tekintetében, az újrafutózott MICHELIN Remix® a következőket garantálja :

MIÉRT
JÓ AZ ÚJRAFUTÓZÁS?

Azért, mert megtakarítást érhetünk el,
fenntartható módon fuvarozhatunk,
és profitálhatunk a gumik teljes használatából

... A BIZTONSÁG TERÉN TETT ENGEDMÉNYEK NÉLKÜL

Tudjon meg többet:Fehér könyv vagy DESIGNED FOR MORE

(1) 2013. évi belső tesztek. Egy MICHELIN Remix® gumi élettartama = az ugyanolyan méretű új Michelin gumi élettartamának 97%-a.
(2) Belső forrásból származó és külső szervezet által 2014-ben az Internetről beszerzett európai átlagár információ.
(3) A MICHELIN Remix® újrafutózásnak köszönhetően 350 újrafutózott/új kombináció lehetséges.
(4) A MICHELIN Remix® újrafutózáshoz átlagosan csupán 20 kg nyersanyag szükséges, ami az új gumi beszerzéséhez képest 70%-os megtakarítást jelent.

Több megtakarítás

rechapage_economie

Az újrafutózott MICHELIN Remix® -szel mintegy 100 %-kal több kilométert futhat be egy új MICHELIN** abroncs árának kb. 60%-áért. A megtakarítás kettős biztosítéka.
Ezen felül pedig, a gumiköpeny minőségének köszönhetően, a MICHELIN abroncsok többször is újrafutózhatóak . Költségeinek további hatékony optimalizálását segíti.

* Azon a megállapításon alapszik, hogy a legtöbb méretnél, a gumikeverékek és az elhasználandó gumi volumene azonos az új MICHELIN abroncsok és az újrafutózott MICHELIN Remix® abroncsok esetében.
** Relevés prix sources internes 2014 et relevés prix internet réalisés par un organisme externe 2014

Nagyobb rugalmasság

rechapage_souplesse

Mivel lehetővé teszi, hogy a gumiabroncsokból a legtöbbet kihozza és használatukat javítsa, a MICHELIN Remix® újrafutózás rugalmas megoldás.
Újrafutózott abronccsal több lehetséges felszerelési opció és pozició közül választhat. Ezzel gumiabroncskészletének maximális lehetőségeit kihasználhatja.
A MICHELIN Remix® újrafutózással kívánság szerinti használathoz alakíthatja abroncsai profilját. MICHELIN abroncsforgalmazó mintegy 350 kombinációt ajánlhat Önnek!

Környezetkímélőbb

rechapage_environnement

Az újrafutózás környezetkímélő megoldás.
Az abroncs élettartamának meghosszabbításával a MICHELIN Remix® újrafutózás csökkenti a felhasznált új abroncsok számát.
Azt is meg kell jegyezni, hogy az újrafutózás alapanyagfelhasználás terén is gazdaságos megoldás. Konkrétan, MICHELIN Remix® újrafutózás 50 kg alapanyagot ment meg. Átlagosan csak 20 kg anyag hozzáadására van szükség, azaz, 70%-kal kevesebb alapanyagra, mint amennyi egy új abroncs gyártásához kell.

Ha többre kíváncsi a MICHELIN Remix® újrafutózott abroncsokkal kapcsolatban

rechapage_performance

Michelin, a nehéz gépjárművek abroncsa újrafutózásának csaknem egy százada szakértője kidolgozta a MICHELIN Remix® terméket.
Előzetesen megvizsgált és felkészített, használt MICHELIN abroncsköpeny cseréjét biztosító kivételes szaktudás
Által végzett szakembereink fejlett ipari technológiák, MICHELIN Remix® újrafutózás megfelel minden biztonsági, megtakarítást és környezeti igényeket.