Szakértelem

Technológiák

-1-

optimalizált építészet

INFINICOIL

MICHELIN TARTÓSSÁG A KILOMÉTEREK SORÁN.

A gumiabroncsot körülvevő folytonos acélhuzal, akár 400 méter hosszúsággal, mely nagyobb stabilitást biztosít a terméknek az élettartama során. A gumiabroncs tartósságának javítása magasabb terhelési index vagy nagyobb igénybevételt jelentő felhasználási feltételek mellett lehetővé teszi a teljesen megbízható használatot.

POWERCOIL

HOSSZÚ ÉLETTARTAM ÉS ALACSONYABB GÖRDÜLÉSI ELLENÁLLÁS

Az erős acélhuzalok új generációja lehetővé teszi az abroncs tömegének csökkentését és ellenállóbbá teszi a karkaszt valamint csökkenti a gördülési ellenállást.

Új anyagok

CARBION

MICHELIN ÉLETTARTAM NAPRÓL NAPRA

A futófelület bizonyos összetevőinek folyadék formában végzett innovatív keverési folyamatából származó anyag. Az így kapott anyag homogénebb, és növeli a gumiabroncs futásteljesítményét.

SILICION

TÖBB SZILÍCIUM-DIOXID AZ ALACSONYABB ÜZEMANYAG-FOGYASZTÁS ÉRDEKÉBEN.

A futófelület összetételébe jelentős arányú szilícium-dioxidot integrálva, a Michelin-nek sikerült kitolnia a gördülési ellenállás határait, lehetővé téve Önnek, hogy üzemanyagot takarítson meg, anélkül, hogy ez károsan befolyásolná a gumiabroncsai tartósságát.

Önmagukat regeneráló mintázatok

REGENION

MICHELIN TAPADÁS, KILOMÉTERRŐL KILOMÉTERRE

A mintázat kilométerről kilométerre automatikusan regenerálódó elemei a 3D fémnyomtatási technikák révén, biztosítva Önnek a szükséges tapadást a gumiabroncsok teljes élettartama során, minden körülmények között. Új barázdák jelennek meg a gumiabroncs élettartama folyamán, a jobb mobilitás érdekében.

Kapcsolódó technológia: RFID

A rádiófrekvenciás azonosító (RFID)chip egy intelligens, vezeték nélküli, elektronikus eszköz, mely egy szabványos rendszer szerint, egyedi cikkek azonosítására használható, a vonatkozó adatok tárolása és továbbítása céljából.  Az ügyfelek egy kereskedelmi forgalomban kapható RFID-olvasó és szoftver segítségével nyomon követhetik abroncs flottájukat és optimalizálhatják készletgazdálkodásukat.

picto-rfid-02

A MICHELIN abroncsok gyártása: egy izgalmas történet!

A teherabroncs-gyártás lépései: